تاریخچه شیرینی و قنادی در ایران
تاریخچه شیرینی و قنادی در ایران
نام ناصرالدین شاه علاوه بر منسب شاهی و فرد اول ایران در آن زمان، در کنار شیرینی و قند ایرانی هم به چشم می خورد و اگر در ادامه تلاش های رضاه شاه نبود هیچ کارخانه و فعالیت قندی در ایران پا نمی گرفت و رونقی در این حیطه وجود نداشت.
با توجه به اسناد و گفته نیاکان، در زمان ناصرالدین شاه به فروشنده نقل، نبات و قند قناد اطلاق می شد. در گذشته ایران جای خوبی برای تولید قند با کیفیت نبود و قندهای تولید داخل از طعم و بویی کمی برخوردار بودند و از قندهای روسی و بلژیکی به واسطه طعم و مزه هایشان مورد استفاده قرار می گرفتند.
لذا با این توضیحات مشخص می شود که کار اصلی قنادان ایران در زمان قدیم فروش قند بود که این فعالیت علاوه بر نداشتن سود، دارای ضرر فراوان هم برایشان بود و به همین خاطر اکثر قنادان تمایل به فروش قندهای خارجی داشتند.
»»» مرکز خرید آنلاین انواع لوازم قنادی و لوازم کافی شاپ کلیک کنید…
ناصر الدین شاه، از پیشگامان صنعت قند ایران
با تمام بدگوی های تاریخی از ناصرالدین شاه، باید او را یکی از پیشگامان صنعت قند ایران نام برد هر چند که بازی ها و دسیسه های سیاسی آن زمان مانع از این کار شد و دوباره پای دلالان و قندهای بلژیکی و روسی به ایران باز شد که تا زمان دوران رضاه شاه این داد و ستددها به پایان رسیده و اولین قندهای خوشمره ایرانی را تولید و راهی بازار شد.
موضوع تولید شکر هم می تواند همانند داستان ورود قند به ایران باشد، اما اطلاعات و اسناد قوی در این خصوص وجود ندارد اما کاملا روشن است که در سال های ۱۳۰۰ خورشیدی به بعد قند و شکر در ایران به طور انبوه یافت شد و این موضوع مقدمه ای جهت قنادی و شیرینی پزی های امروزی شد.
طبق عادت بین حکام و پادشاهان مسلما اولین و بهترین شیرینی های پخته شده راهی دربار شاه شده است. به هر حال و جدا از این قضایا فراگیر شدن شیرینی و شیرینی پزی در ایران می باشد که با سرعت زیادی همه گیر و فراگیر شد.
بیشترین و مورد پسندترین شیرینی های آن زمان ایران عبارتند اند از: مسقطی، شیرینی نخودچی، شیرینی بادامی، شیرینی شکری، شیرینی مربایی و … نام برد. علاوه بر این ها گز، هل، گلاب، حلوا و … برای مراسم سوگواری و عزاداری استفاده می شد.
اکثر استادان شیرینی پزان گمنام و یا بی نام و نشان ماندند به جز یک نفر با نام حاج خلیفه علی رهبر که در استان یزد شروع به فعالیت کرده و با اینکه خیلی سال های پیش از این دنیا رفته اما نامش با شیرینی و کیفیت آمیخته شده است.
حاج خلیفه علی رهبر
حاج خلیفه علی رهبر در تمام دنیا به خاطر شیرینی هایش معرف است. ایشان در سال ۱۲۹۵ خورشیدی در یک کارگاه کوچک دست به پخت و تولید شیرینی هایی با کیفیت بالا پرداخت. محصولات تولید شده توسط او با نام های لوزه های پسته ای، بادامی، نارگیلی، کیک های یزدی، پشمک، انواع کیک ها و … باعث لذت بردن مردم و به یاد ماندن طعم خوب شیرینی ها شد.
حال با توجه به ذائقه تنوع طلب مردم و دوست داران شیرنی، محصولاتی با نام تارت های توت فرنگی، شکلاتی و … رقیب شیرینی های ایرانی شده و در بین ایرانیان جای باز کرده است.
»»» مرکز خرید آنلاین انواع لوازم قنادی و لوازم کافی شاپ کلیک کنید…
مطالب مرتبط :
-
آموزش قهوه ، باریستا و مدیریت کافی شاپ
-
آموزش تخصصی لاته آرت – طراحی روی قهوه
-
آموزش تخصصی صبحانه
-
آموزش تخصصی قهوه های دمی | موج سوم
-
دوره ی آشپزی تخصصی فست فود و پیتزا – ایتالیایی و آمریکایی
-
آموزش تخصصی نوشیدنی های سرد | میکسولوژی مولکولی
-
آموزش تخصصی رُست قهوه – برشته کاری قهوه
-
آموزش تخصصی کیک و شیرینی کافی شاپی – آموزش شیرینی پزی
-
آموزش تخصصی مدیریت کسب و کار کافه و رستوران
-
دوره آمادگی جهت شرکت در مسابقات قهوه ، باریستا و لاته آرت
-
دوره تخصصی باریستا خانگی
-
دوره تخصصی آموزش آبمیوه و بستنی
-
آموزش خصوصی قهوه، باریستا و مدیریت کافی شاپ در محیط واقعی کافی شاپ
با کلیک رو عکس زیر نمونه ویدیوهای آموزشی را در کانال آپارت ما مشاهده نمایید